luni, 3 decembrie 2007

Prima revistă de cultură şi spiritualitate creştină la Lipova

Prin grija şi strădania directă a P.C. Părinte Florin Petrovan, parohul Lipovei, începând cu luna Decembrie, oraşul Lipova, din judeţul Arad, s-a îmbogăţit din punct de vedere cultural cu apariţia unei reviste de cultură şi spiritualitate creştină. Această revistă poartă un titlu sugestiv: Graiul Bisericii Noastre aflăm de la Părintele Florin Petrovan, care ne explică faptul că a ales această denumire, tocmai pentru a evidenţia fapul că Biserica Română Unită Greco-Catolică, este o biserică încărcată de istorie, tradiţie şi cultură, scăldată din plin în sângele martirilor care au plătit cu preţul vieţii apartenenţa la Biserica cea Una, Sfântă, Catolică şi Apostolică, fondată tot prin Preţul Suprem al Mântuitorului Isus Cristos pe dealul Golgotei.
Scopul acestei Reviste este în primul rând unul misionar. "Lucrăm într-o grădină mare" ne zice Părintele Petrovan, subliniind astfel intenţia apostolatului în oraşul Lipova. "Un oraş acaparat în mare măsură de divergenţe între reprezentanţii altor culte creştine, de îmbrăţişare a cultelor neoprotestante, este un teren propice pentru noi, şi anume, acela de a face cunoscut tuturor, că ultima căutare, poate fi Biserica Greco-Catolică din Lipova, unde uşile sunt deschise larg, iar Mântuitorul Isus Cristos este veşnic prezent în chipul Sfintei Euharistii, şi ale Sfintelor Sacramente" conchide Părintele Petrovan.
Revista apare cu Binecuvântarea Prea Sfinţitului Alexandru Mesian, Episcopul Român Unit al Eparhiei de Lugoj. Suntem aşadar fericiţi şi mândrii în acelaşi timp, de faptul că parohia noastră de curând "născută" prin grija părintelui paroh Petrovan creşte şi se face cunoscută în viaţa culturală a Lipovei.
Biroul de presă al Parohiei Lipova - Prof. Victor Bleahu

Un comentariu:

admin spunea...

Ma bucur foarte mult pt acesta revista si mi-ar placea ca fiecare parohie sa aiba asa ceva...
Nu mai vorbesc despre blog care mi se pare o varianta moderna de comunicare, care nu ar trebui sa lipseasca din misiunea fiecarui preot.

Va sprijin cu tot ce pot,

Ovidiu